Forel op de bbq roken

Datum van publicatie: 31.12.2020

Het roken doe je ongeveer 40 á 45 minuten totdat de forellen mooi goudkleurig zijn. Soms helpt een kruidig pekelbad de boel te maskeren.

Succes Smokey John. U heeft JavaScript momenteel uitgeschakeld. Dit is zeker zo als je de vis online hebt gekocht. Alle vulling blijft goed in de vis zitten en je draait de vis heel makkelijk om. De laatste keer dat ik forellen heb gerookt had ik een zwarte rookaanslag op mijn vissen. Zorg ervoor dat de rook door de kast ton kan stromen.

Meer info over cookies. Naaldhout of loofhout. Wil je een wat zoutere smaak, dan laat je hem wat korter forel op de bbq roken het pekelwater ligg.

Heb je ook al eens een bakpapiertje geprobeerd. Als het huidje van de forel al makkelijk loslaat en hij ziet er bij de graat niet meer glazig uit is hij gaar. Dan droogt de forel ook goed.

Doe de schoongemaakte forellen in het pekelwater en laat dat gekoeld staan. Hoi John, je zou kunnen proberen om de vis na het rijgen aan de speten alvast in de buitenlucht te drogen.
 • Maar het gaat om het resultaat!
 • Je kunt eventueel nog variëren met smaak door aan het pekelwater allerlei kruiden toe te voegen zoals jeneverbes, kruidnagel, laurier, peperkorrels, tijm, peterselie en viskruiden.

Stap 1: Forel zouten/pekelen

Als u wilt dat de vis grillmarkeringen krijgt plaats dan de citroenplakjes maar aan 1 kant van de vis. Hoe was de forel? Een verse hele forel ziet er zo uit. Leg de plakken aan beide kanten van de vis in de viskorf. Was heerlijk van smaak. Sommige links in dit bericht zijn affiliate links.

Natuurlijk kun je ook bebo pvc vloeren ervaringen of minder zout gebruiken. Indien je een zijde rookt is het zo klaar. Daarom het volgende geprobeerd: garen tot 60 graden daarna roken met mot voor ong. Laat de forel 10 minuten nagaren in aluminiumfolie. Skip to content. Forel op de bbq roken grondsmaak is lastig te verwijderen.

Het pekelen van forel

Serveer direct. De smaak echter zal echter wel hetzelfde zijn. Het roken doe je ongeveer 40 á 45 minuten totdat de forellen mooi goudkleurig zijn. Het palingroken heb ik nu al aardig onder de knie, dus werd het tijd voor een volgende stap: forel.

Het roken doe je ongeveer 40 45 minuten totdat de forellen mooi goudkleurig zijn. Buiten het bereik van vliegen is eigenlijk alleen mogelijk met een vliegenkast. Alle forel op de bbq roken blijft goed in de vis zitten en je draait de vis heel makkelijk om.

Eenmaal klaar weet niet meer hoe lang ik de forel er in heb gehangen van binnen en van buiten een mooie kleur en het velletje liet met gemak los…. Forel is een perfecte vis om te grillen. Waarom niet.

Ingrediënten

Daaronder dus borgen. Na het pekelen, drogen en garen kun je de forel gaan roken. Hoi Johan, ik heb de tekst iets aangepast naar aanleiding van jouw vraag.

Gril de citroen voor de groentepakketjes op de gesneden kant zodat er markeringen op komen! Check de met een kernthermometer nog even de temperatuur. Zo hoort de forel er ui te zien. Meestal tussen de 40 en 50 forellen. Meer info over cookies? Voor onverklaarbare stank in huis personen Gerookte forel met citroen, kruiden en groentepakketjes circle-small printer Print.

Gewoon rustig aan garen forel op de bbq roken roken tot de gewenste gaarheid en kleur is bereikt…!

Gaarne reactie en advies. En als tweede vraag : 2 uur later een forel gegeten, was iets overgaar en smaakt en ruikt ook wat teveel naar rook. Deel dit met vrienden

Of probeer het eens met een eierdoos gevuld met rookmeel. Ik hang er een kernthermometer in tussen de vissenof niet. Deze frisse en knapperige mix smaakt absoluut heerlijk bij alles wat er van de barbecue af komt.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 2

 1. Tjerk:

  Voor 2 personen Gerookte forel met citroen, kruiden en groentepakketjes circle-small printer Print.

  Antwoord
 2. Melis:

  Leg hierin twee schoongemaakte forellen.

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *