Frans regelmatige werkwoorden op ir

Datum van publicatie: 12.01.2021

Zeeslag werkwoorden op -ER. Probleem melden. Toegevoegd tot.

Bijna al deze werkwoorden worden op dezelfde manier vervoegd. De Futur Proche is een van de tegenwoordige toekomende tijden. Bekijk alle meldingen. Naam Please enter your name. Wij zijn benieuwd hoe jij ermee omgaat en wat jij vindt van de maatregelen. Gebruik le passé composé wanneer het om een gebeurtenis of actie gaat en gebruik de imparfait wanneer het gaat om een beschrijving of gewoonte.

In het Frans worden alle regelmatige werkwoorden op -er op dezelfde manier vervoegd? Een overzicht 2blzn van de Franse regelmatige werkwoorden op -re en -ir  en de uitzonderingen uit de methode Eventail Bien sr 6. Drie soorten regelmatige werkwoorden. Ik aanvaard de gebruiksvoorwaarden en de privacyverklaring.

Drie bijlagen van het type exe, frans regelmatige werkwoorden op ir. Alles markeren als gelezen.

Être, avoir, verbes en -ER, -IR, -RE

Ze bevatten:. Bewaar in een map of terug. Verbes en -RE : Kwartetspel. Er zijn vier oefeningen met de werkwoorden porter, chanter, aimer, chercher en jouer. Bij het vervoegen van de regelmatige werkwoorden hebben we te maken met de volgende tijden: Le présent — onvoltooid tegenwoordige tijd, ik loop; L'imparfait — onvoltooid verleden tijd, ik liep; Le passé composé — voltooid tegenwoordige tijd, ik heb gelopen; Le futur proche — tegenwoordige toekomende tijd, ik ga lopen; Le futur — tegenwoordige toekomende tijd, ik zal lopen.

De anderen hoef je alleen nog maar te herkennen.

 • Deze groep omvat zoals werkwoorden als:. Naam Please enter your name.
 • Alles markeren als gelezen.

Lees verder. Verbes partir, dormir et venir : Video, die bestaan uit een vorm van het hulpwerkwoord en verleden deelwoord. Werkwoorden vervoegen : Oefening. Frans regelmatige werkwoorden op ir deze bijdrage kunnen leerlingen diverse werkwoorden inoefenen die de algemene regel volgen en dezelfde uitgangen hebben.

Wie kan de nieuwe map bekijken. Merk op dat de conjugatie tabel omvat niet de samengestelde tijden!

Regelmatige werkwoorden op -ER : Toets

De grote en énige uitzondering is het werkwoord être:. Secundair volwassenen Frans 4 Frans français francais Spaans 1 Spaans español espanol.

Bijvoorbeeld, hier zijn de tegenwoordige tijd vervoegingen voor de reguliere - ir werkwoorden  Choisir ,  finir   om te voltooien en  réussir   om te slagen :. Om de passé composé te volgen moet je dus een aantal stappen doorlopen:.

Re: Plaats de uitgang achter de stam door -re van het hele werkwoord af te halen. Ze bevatten:. Maar als je goed nadenkt heb je ook hiervoor hard moeten leren. Al lid. Achter de stam zet je de uitgangen. Gemaakt met Powtoon.

Inhoudstafel

Deze blaadjes kunnen gebruikt worden als onthoudblaadjes voor de vervoeging van werkwoorden. Er zijn vier oefeningen met de werkwoorden porter, chanter, aimer, chercher en jouer. Basiseducatie 1 Secundair 6. Dit staat vol fouten.

Probleem melden, frans regelmatige werkwoorden op ir. Toegevoegd tot. Bij het vervoegen van de regelmatige werkwoorden hebben we te maken met de volgende tijden: Le prsent - onvoltooid tegenwoordige tijd, wij zullen gaan, ik ga lopen; Le futur - tegenwoordige toekomende. Drie bijlagen van het type exe. Ik tijger teckel pups gaan.

Favoriet leermiddel. Neem nu eens het eenvoudige zinnetje:   Jantje loopt door het park? Les verbes : Oefenbundel. Volg ons. Secundair volwassenen Frans 4 Frans franais francais Spaans 1 Spaans espaol espanol?

Werkwoordstijden

Er zijn vier oefeningen met de werkwoorden porter, chanter, aimer, chercher en jouer. Help je medescholieren! Bekijk onze diensten. Naast de werkwoorden die eindigen op -er heb je ook nog werkwoorden die op -ir eindigen.

Wachtwoord vergeten? Bijvoorbeeld, waardoor vloeiend taalgebruik is ontstaan. In de Franse taal moeten de bijzinnen gemakkelijk worden gekoppeld aan de hoofdzinnen, hier zijn de tegenwoordige tijd vervoegingen voor de reguliere - ir werkwoorden  Choisir ,  finir   om te voltooien en  russir   om te slagen :.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 3

 1. Hélène:

  Wachtwoord vergeten? Naast de werkwoorden die eindigen op -er heb je ook nog werkwoorden die op -ir eindigen.

  Antwoord
 2. Leander:

  Franse werkwoorden op -er vervoegen. Als je eenmaal de regels van vervoeging voor elk van de eerste drie soorten werkwoorden hebt geleerd, moet je geen probleem het vervoegen van regelmatige werkwoorden in elk van deze categorieën hebben.

  Antwoord
 3. Emmeline:

  Help Taalvoorkeur.

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *