Macbook start niet meer op

Datum van publicatie: 13.01.2021

Uw iMac of Macbook wordt nu in de veilige modus opgestart. De Imac start op maar scherm blijft zwart. De maximale tekenlimiet is

Wij kunnen je vaak helpen of doorsturen naar de juiste partij om je snel te kunnen helpen. Dat doe je op deze manier: Bij een desktop Mac: koppel de Mac los van het stroomnet, wacht een minuut, en sluit de Mac dan opnieuw aan. Heb je dat ook wel eens? Toetscombinaties tijdens het opstarten van een Mac Lees meer over de Mac-functies en -tools die u kunt gebruiken door tijdens het opstarten een of meerdere toetsen ingedrukt te houden. Ook hier zijn weer twee mogelijkheden.

Als u een macbook heeft ga dan na of de batterij voldoende opgeladen is en kijk of het lichtje op de oplaadconnector Magsafe brandt.

Het automatisch openen van opstart-en inlogonderdelen wordt voorkomen. Met andere woorden, alles lijkt te werken behalve het scherm zelf. We sturen je regelmatig een mail met interessante informatie, macbook start niet meer op. Is het scherm van je mac plotseling op zwart gegaan. Zie hierboven.

Wanneer dat niet lukt, dan is de kans groot dat de harde schijf of SSD stuk is. Na ongeveer 45 seconden verschijnt het hoofdvenster van Apple Hardware Test.

1. Reset door de aan/uit-knop ingedrukt te houden

Als uw Mac is beveiligd met een firmwarewachtwoord , wordt u gevraagd het wachtwoord in te voeren. Laat alle toetsen los. Doorloop dan de volgende stappen:. Hou deze toetsen allemaal ingedrukt tot je het opstartgeluid voor de tweede keer hoort, en laat ze dan pas los. Dit vervangt de installatie- en herstelschijven die vroeger meegeleverd werden op dvd.

Skip to main content Skip to primary sidebar Skip to footer Mac start niet?

  • Dus u zult misschien enkele toetsen moeten wisselen om uw wachtwoord correct in te vullen. Houd tegelijkertijd de volgende toetsen ingedrukt: Shift aan de linkerkant van het toetsenbord Control aan de linkerkant van het toetsenbord Option aan de linkerkant van het toetsenbord.
  • Nog geen succes?

Uiteindelijk zal je een van de volgende berichten moeten krijgen van het systeem: "The volume [naam] appears to be OK". Dit vervangt de installatie- en herstelschijven die vroeger meegeleverd werden op dvd.

Sluit de andere netsnoer en adapter aan op jouw MacBook, macbook start niet meer op. Check de Stroomvoorziening Als uw Mac niets meer doet, kijk dan eerst of uw Mac goed is aangesloten op het stroomnet. Het is natuurlijk ontzettend vervelend wanneer je problemen ervaart met je Mac.

Verbodsbord

Problemen of vragen kun je stellen op appletips Genius. Door de gebruiker geïnstalleerde lettertypen worden uitgeschakeld. Er verschijnt een venster, kies de gewenste taal.

In het geval van een probleem met uw systeem, en installeert u het systeem macbook start niet meer op. Formatteer of vernieuw het opslagmedium. D:  Opstarten met het hulpprogramma  Diagnostische informatie Apple. RAM geheugen kopen Cloud veilig? Doorloop dan de volgende stappen: 1. Gelukkig zijn dat soort problemen in een groot aantal gevallen op te lossen met behulp van het opstarten in Single user mode.

Als een toetscombinatie niet werkt

Dit zijn vijf dingen die je kunt doen als het scherm van jouw mac zwart blijft. Zodra deze klaar is typen we het volgende in: fsck-fy Druk vervolgens op enter return Het kan even duren voordat je een reactie krijgt van het systeem, geduld is een schone zaak bij deze stappen. Zie je de sluiter-LED oplichten? Al raden we steeds aan om voor een goede reservekopie te zorgen.

Uw iMac of Macbook wordt nu in de veilige modus opgestart. Je kan dit als volgt resetten: Schakel de Mac uit. Voer een Apple Hardware Test uit Een zwart scherm kan van alles betekenen.

Hoe kan ik dit oplossen. Helemaal wanneer je Mac niet meer opstart. De data is dan vaak nog gewoon in takt en de schijf hoeft dus niet gewist te worden. Dat doet u op de volgende manier: Bij een iMac koppelt u de Mac los van het stroomnet, en sluit de Mac dan opnieuw aan, zoals het herstellen van de bevoegdheden of het herinstalleren van het besturingssysteem.

Misschien goed om hier professionele hulp bij in te schakelen. Door de herstelpartitie te nel benschop gedichten liefde kan macbook start niet meer op verschillende taken uitvoeren, muis en toetsenbord, macbook start niet meer op. Wat je kunt doen Zet de Mac uit en ontkoppel alles behalve de stroom.

Sluit problemen met stroomvoorziening uit

Als u uw probleem heeft opgelost, dan herstart u vervolgens de Mac weer normaal op,. Gaat je mac nu gewoon aan? Als een toetscombinatie niet werkt Als een toetscombinatie niet werkt bij het opstarten, kunnen deze oplossingen misschien helpen: Zorg ervoor dat u alle toetsen in de combinatie tegelijk ingedrukt houdt, en niet één voor één.

Weet iemand een andere creatieve oplossing. Renate 7 juni om Ik wil mijn Imac opstarten maar kom niet in het inlogscherm terecht… Ik zie alleen icoontjes onderin met herstart uitschakelen.

Is de Mac goed aangesloten op het stopcontact.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 1

  1. Jorim:

    Het kan natuurlijk zo zijn dat het aan je hardware ligt, het kan ook liggen aan je software.

    Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *