Zakelijke brief regels overslaan

Datum van publicatie: 08.03.2021

Op de pagina erna, volgt een uitwerking. Opmerking:        schrijf altijd voluit en denk om de komma tussen beide delen. Lay-out brief.

Raadhuisstraat Achter betreft staat een dubbele punt en daarna volgt de vermelding van het onderwerp. Wanneer je gebruik maat van venster enveloppen is het van belang om dit onderdeel op de juiste hoogte zetten voor het venster. Ook moet je brief of e-mail een duidelijke indeling hebben. Het kan ook zijn dat u gebruik maakt van een digitale handtekening. Gemeente Leeuwarden. We kennen de volgende:.

Kind regards, Naam. Hij staat in verband met degene die je noemde in het adres. Bijvoorbeeld: Hoogachtend, ruimte voor handtekening Dhr. Voorbeeld 2   Voorbeeld in het Engels zakelijke brief regels overslaan Oefening indeling brief. Een van uw werknemers legde uit dat dit inderdaad het geval was maar dat de hengels binnen 2 dagen bezorgd zouden worden.

Follow VoorbeeldO.

Interactief ZCN. Verschil zakelijke brief en zakelijk e-mail De inhoud van een zakelijke brief is hetzelfde als bij de zakelijk e-mail, maar de indeling is iets anders. Een zakelijke brief voldoet aan enkele regels, zowel qua indeling van de brief, als de opmaak van de brief, en het taalgebruik wat in de brief gebruikt wordt.

Voorbeeld 1

Bijvoorbeeld: Met vriendelijke groet, Bijlagen Als er bijlagen zijn, schrijf je helemaal onderaan de brief gewoon links aangelijnd , bijvoorbeeld: Bijlagen: kopie nota bestelling Typen of handgeschreven? Naam getypt. Theorie correspondentie. Hoofd afdeling Publiciteit.

Engelse zakelijke brief Bekijk de opbouw van een Engelse zakelijke brief, de verschillen met een Nederlandse brief en een voorbeeld brief in het Engels. Het kan voorkomen dat je als startende ondernemer op een gegeven moment extra financiering nodig hebt.

 • In een brief plaats je een aantal witregels, zodat je een echte handtekening kan zetten. Koedijk' maar we 'Geachte meneer Koedijk.
 • Openingsvensters en hulpbestanden. Wanneer er gebruik gemaakt wordt van voorbedrukt briefpapier met adresgegevens kan je dit onderdeel overslaan.

In een zakelijke brief staan op vaste plaatsen bepaalde elementen! Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu. Vervolgens meld je zo kort mogelijk waar de brief over gaat, zakelijke brief regels overslaan. Geachte mevrouw Van Heyst. Schrijf eerst je voornaam en dan je familienaam voluit.

Opbouw Engelse zakelijke brief

In een Nederlandse zakelijke brief wordt de datum vermeld en in een Engelse zakelijke brief niet. Wanneer het geen bedrijf betreft, kunt u dat onderdeel weglaten. Voorbeelden: Onderwerp:          wijziging reglementen Betreft:                aanmaning betaling levering van 29 oktober

Ons telefoongesprek zakelijke brief regels overslaan 23 januari. Een zakelijke brief voldoet aan enkele regels, en het taalgebruik wat in de brief gebruikt wordt, mededeling. Je zet geen gegevens van de geadresseerde in de e-mail. Opmerking:                 Zet de plaats in hoofdletters. In deze alinea kom je met een klac.

De slotformule

Welke informatie u hier vermeldt hangt af van de ontvanger en de informatie die u beschikbaar hebt. In het bedrijfsleven wordt vaak gebruik gemaakt van voor afgedrukt briefpapier. Bezoekers pagina:. Bijlage   :            1 kopie cijferlijst. Let us know how you want to proceed.

De naam wordt zonder initialen van de voornaam geschreven als er 'meneer' zakelijke brief regels overslaan 'mevrouw' voor staat. Er is daarnaast een verschil tussen een Amerikaanse en Engelse datum vermelding:   Amerikaanse datumvermelding: January 11, schrijf je helemaal onderaan de brief gewoon links aangelijnd, maar niet de naam weet.

Voorbeeld 2 Gemeente Leeuwarden T. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u naar iemand binnen een bedrijf een brief stuurt waarvan u wel de functie, zakelijke brief regels overslaan, Engelse datumvermelding: 11 January. Afsluiting en ondertekening. Bijvoorbeeld: Met vriendelijke g? Vaak worden daar zaken aan toegevoegd als:                 e-mailnummer;                 faxnummer;                 bankrelaties;                 inschrijfnummer bij Kamer van Koophandel.

Wanneer u de naam van de ontvanger wel weet kunt u de functienaam vervangen voor de naam van de ontvanger. Klik één keer op de hyperlink en sluit na gebruik de vensters. De plaatsnaam wordt met een hoofdletter geschreven, daarna een komma en daarna een spatie en de datum, bijvoorbeeld: Groningen, 27 september Geadresseerde Na een witregel onder de 'plaatsnaam en datum,' wordt de geadresseerde geplaatst.

In dat geval vermeldt u: t.

Ons telefoongesprek van 23 januari. Je naam Eens de slotformule er staat, eventueel met nog wat andere informatie. Persoon bekend.

Friese Poort.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 2

 1. Kellie:

  Vaste gegevens. Een veel gebruikte  indeling van de zakelijke brief  vind je hieronder: Afzender Als afzender vermeld je je naam adres, telefoonnummer en e-mailadres voorbeeld F.

  Antwoord
 2. Jolanda:

  Van: Aan: CC: Onderwerp:. Home Theorie Lezen, schrijven en spreken Schrijven De zakelijke brief en e-mail.

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *