Big register tandartsassistente

Datum van publicatie: 14.01.2021

Uit tuchtrechtspraak volgt dat het gaat om subjectieve maar ook objectieve bekwaamheid. Artsen, tandartsen, apothekers, gezondheidszorgpsychologen en verpleegkundigen kunnen specialistenopleidingen volgen.

Klinisch ProtheseTechnicus KPT-er :  een KTP-er  voert alle of een deel van de handelingen bij de patiënt zelf uit op verwijzing en of aansturing van een tandarts.

Het is natuurlijk wel moeilijk om een opdracht van je werkgever te weigeren. Aangepast Meer informatie kan gevonden worden bij de beroepsvereniging: Vvo Gedifferentieerde tandarts-titels: Er zijn ook nog differentiaties binnen de tandheelkundige titels.

Van deze 11 beroepen zijn onder meer de opleidingseisen en het deskundigheidsgebied wettelijk vastgelegd. Een mondhygiënist heeft een HBO anno 4 jaar, hoger beroepsopleiding opleiding mondhygiënist afgerond. Op grond van werkervaring en verdere scholing kun je bekwaamheid hebben verkregen tot het uitvoeren van bepaalde handelingen.

Home Wat betekent een BIG-registratie voor u als zorgverlener?

Beroepsvereniging: NVVM Tandprotheticus: Een tandprotheticus is een specialist in het aanmeten en vervaardigen van alle uit de mond te nemen prothetische voorzieningen. Documenten Wijzigingen Wet op de big register tandartsassistente in de individuele gezondheidszorg Wet BIG per 1 juli Door een wijziging van de Wet op de beroepen in de individuele gezondheidszorg Wet BIG is het beroep van klinisch technoloog!

Timmerman  Drs, big register tandartsassistente. Mag een assistent  een vulling leggen. Het is natuurlijk wel moeilijk om een opdracht van je werkgever te weigeren.

 • Vragen die je jezelf kunt stellen zijn: Ben je in staat om de reikwijdte van je handelen in te zien? Dit zijn handelingen die onaanvaardbare risico's voor de gezondheid van de patiënt meebrengen als ze door ondeskundigen worden uitgevoerd.
 • Vragen die je jezelf kunt stellen zijn:.

Voor patiënten

Voor de opleiding bestaan tot op heden geen eisen en de titel is niet beschermd. Het deskundigheidsgebied van de mondhygiënist is wettelijk omschreven in een op de Wet BIG Wet op de Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg gebaseerde algemene maatregel van bestuur. Direct doen: Naar website extrahandenvoordezorg. Op die manier kan de kwaliteit van zorg worden gewaarborgd en is voor jou als patiënt duidelijk welke bevoegdheden de zorgverlener precies heeft.

Deze erkenning wordt elke 5 jaar getoetst door middel van een intercollegiale visitatie en staat onder controle van een commissie die de kwaliteitsstandaard bewaakt het Consilium Parodontologicum en het Consilium Implantologicum. Alleen degenen die deze opleiding hebben afgerond mogen de opleidingstitel voeren. Uit deze informatie moet u dan kunnen afleiden of u behandeld wordt door een tandarts, mondhygiënist of bijvoorbeeld een preventie assistent.

 • Door het regelmatig bezoeken van cursussen en congressen worden alle mondhygiënisten up to date gehouden in hun kennis en ervaring met betrekking tot de ontwikkeling in het vak. Kaakchirurg: Een kaakchirurg opgeleid na heeft zowel de Tandarts- als Artsen opleiding afgerond, en heeft zich daarna gespecialiseerd in de kaakchirurgie.
 • Mag een assistent  een vulling leggen?

Het doel van de Wet BIG is patinten te beschermen tegen ondeskundig en onzorgvuldig handelen van zorgverleners. Op 2 april is het aangepaste besluit met de regels voor de verplichting het BIG-nummer te vermelden officieel bekend Hij wordt steeds vaker een MKA-arts mondziekte kaak- en aangezicht chirurgie genoemd!

Stand van zaken vermelden BIG-nummer Op 2 april is het aangepaste besluit met de regels voor de verplichting het BIG-nummer te vermelden officieel bekend BIG-register Op deze pagina:. Tandartassistenten zijn niet zelfstandig bevoegd, maar mogen wel big register tandartsassistente opdracht van een tandarts onder bepaalde voorwaarden deze voorbehouden handelingen uitvoeren.

Probeer in dat geval met je werkgever tandarts te bespreken op welke wijze je wel voldoende bekwaamheid kunt verkrijgen restaurant de groene lantaarn de handelingen uit te voeren, big register tandartsassistente.

Storing DUO diplomaregister

Hanssen  Drs. Alleen personen die in het BIG-register én in het specialistenregister van de beroepsorganisatie staan, mogen een wettelijk erkende specialistentitel voeren. Bepaalde risicovolle beroepshandelingen kunnen alleen worden uitgevoerd door zorgverleners met een in het BIG-register beschermde titel.

Dit zijn:, big register tandartsassistente. Registreren Zorgverleners in 13 zorgberoepen kunnen zich geen reactie op interne sollicitatie in het BIG-register. Tags preventieassistenten tandartsassistenten voorbehouden handelingen Wet op de beroepen in de individuele gezondheidszorg BIG.

Alleen degenen die deze opleiding hebben afgerond mogen de opleidingstitel voeren. Van deze 11 beroepen zijn onder meer de opleidingseisen en het deskundigheidsgebied wettelijk vastgelegd! Door wie wordt ik behandeld. Wij proberen duidelijkheid te verschaffen over deze vaak gestelde patient vragen.

Register preventieassistenten

Op grond van werkervaring en verdere scholing kun je bekwaamheid hebben verkregen tot het uitvoeren van bepaalde handelingen. Beroepsgroep: ONT. Wanneer mag iemand een beschermde medische mondzorgkundige titel voeren? Copyright © Tandartsverzekering. Meestal beperkt de functie zich tot het schoonmaken van gebitten met beginnende gingivitis tandvlees ontstekingen en geeft instructies hoe het gebit goed schoon te houden.

Meer informatie kan gevonden worden bij de beroepsvereniging: Vvo. Tevens staan zij in het Kwaliteitsregister Tandartsen KRT geregistreerd waarmee ze  doorlopend hun kennis actueel houden door het volgen van bij- en nascholing en onderlinge visitaties. Het doel van de Wet BIG is patinten te beschermen tegen ondeskundig en onzorgvuldig handelen van zorgverleners, big register tandartsassistente. Om deze reden is in ook het NVM Nederlandse Vereniging van Mondhyginisten een beter registratiesysteem begonnen.

De wet BIG maakt onderscheid tussen voorbehouden en niet-voorbehouden handelingen. Publicatie Kamerbrief over samenwerkingsafspraken ten behoeve van experiment geregistreerd-mondhyginist Minister van Rijn informeert de Big register tandartsassistente Kamer over de samenwerkingsafspraken ten het weer in belgrado in september van experiment ? Hanssen  Drs.

Beschermde beroepstitels

ParoPreventieAssistent PPA : Een assistent die zich richt op ontstekingen die verder gaan dan alleen het tandvlees, maar waar ook het kaakbot bij betrokken is. Door wie wordt ik behandeld?

Deze erkenning wordt elke 5 jaar getoetst door middel van een intercollegiale visitatie en staat onder controle van een commissie die de kwaliteitsstandaard bewaakt het Consilium Parodontologicum en het Consilium Implantologicum.

Beschermde titels in de zorg In Nederland is wettelijk bepaald welke zorgverleners een beschermde titel mogen gebruiken. Welke handelingen kan een preventieassistent zelfstandig uitvoeren, big register tandartsassistente. Kamerstuk: Kamerbrief Het deskundigheidsgebied van de mondhyginist is wettelijk omschreven in een op de Wet BIG Wet op de Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg gebaseerde algemene maatregel van bestuur.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 2

 1. Sanderijn:

  Beroepsvereniging: NVVM. Op grond van werkervaring en verdere scholing kun je bekwaamheid hebben verkregen tot het uitvoeren van bepaalde handelingen.

  Antwoord
 2. Godelieve:

  Klinisch technoloog 11e nieuwe BIG-beroep Het beroep klinisch technoloog is sinds 1 januari een experimenteerberoep. Bijna afgestudeerd en aan de slag met je BIG-registratie??

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *