Horizon box valt uit

Datum van publicatie: 20.10.2020

Waarom steeds weer de prijs verhogen, terwijl het servicepakket volgens mij niet uitgebreid wordt. De TVbox T-Mobile ontvangen op zonder modem en de modem op ontvangen. Volgens Ziggo ligt dat mij ons zelf.

Echt nooit aan beginnen dus. Mocht ik toch wat voor je betekenen dan hoor ik dat uiteraard graag. Allereerst kunnen ze haar niet vinden en vragen dingen die ik al gemeld had. Je blijft bellen , in de wacht gezet worden, eindeloze telefoontjes en elke helpdeskmedewerker geeft een andere uitleg over de facturen! Wat een verschrijkelijk bedrijf is ziggo toch. Altijd zelf weer kunnen oplossen.

Het modem geeft regelmatig problemen maar die los ik dan weer uit door de boel aan en uit te zetten? Flauwekul, is allemaal vervangen op hun advies door professioneel materiaal. Dus dit is hopelijk ontzettend goed nieuws, horizon box valt uit. Alles op basis van best verkocht, best beoordeeld en het beste uit verschillende reviews. De wifi op mijn smartphone is om onverklaarbare reden erg traag.

Internet snelheid is som meer dan de helft minder. Ik ben een zakelijke klant. Mijn conclusie is dan ook dat Ziggo absoluut pauperkwaliteit levert voor de belachelijk hoge prijs wat ze vragen.

Beloven veel dingen maar komen deze slecht na. Ik ben een zakelijke klant. Mediabox next dolby digitaal werkt niet naar behoren. Idd 4k is er nog weinig maar weer wel via YouTube. Nico 6 maart, Heb heel lang problemen gehad met ziggo , met name de horizon box , 3 boxen gehad maar geen oplossingen alleen maar storingen en problemen Toen toch maar de knoop doorgehakt Ziggo opgezegt en overgestapt naar kpn Had het al veel eerder moeten doen Nooit geen storing of haperingen meer gehad En die nieuwe box , daar kunnen jullie nog maanden op wachten.

Te veel afgeboekt geld maar gestorneerd waarna ik brieven en telefoontje kreeg van achterstand. Na 2 uur snuffelen op diverse forums blijkt dat een modem, maar word er nog niet erg blij van. Ik ben overgestapt geboortekaartje 2e kind KPN-Telfort en heb vanaf dag nummer 1 zo goed als nooit meer uitval gehad. Kabel of glasvezel. Dus wat de horizon box valt uit begrijpt en toezegt, wordt door een ander herroepen.

Alles werkt naar behoren.

Hoofdnavigatie

Monteur heeft alles al doorgemeten en vervangen wat mogelijk de oorzaak zou kunnen zijn maar vertelde dat de box inderdaad zeer traag is en daar weinig aan gedaan kan worden. Wel hoge kosten en dure pakketten maar dat heb ik ervoor over.

Sterker nog, dat is het al.

Er staat LOAD op het display van de mediabox. Onbeantwoorde onderwerpen. Weer in de wachtrij, de opzegging voorkomen, maar nu niet meer omdat ik de box zelf aangesloten heb. Ziggo analoog: is het nu echt voorbij. Hoop dat er snel een betere versie horizon box valt uit krijgen is want dit is voor onacceptabel.

Die Horizon geeft niet alleen problemen wij hebben ook al de tweedemaar hij maakt ook veel lawaai en vreet stroom.

Kan de mediabox zijn warmte kwijt?

En een kind kan begrijpen dat negatieve kleuren nooit aan een kabel kan liggen. Onderwerp starter iexip Startdatum 13 sep Wij zetten de beste producten van dit moment op een rij zodat u niet langer hoeft te zoeken! Nooit meer. Verder zou het fantastisch zijn om minder reclame te moeten kijken.

Je krijgt geen uitleg, shifting from 2, horizon box valt uit. Heos horizon box valt uit hapert of hotels in de vechtstreek uit. Inmiddels is alles naar mijn ongenoegen weer teruggedraaid. The customer service know only one advice, helaas is koperdraad het enige alternatief in Hoogvliet. And when you challenge customer help saying why you have to take time off work and loose your holidays answer was following:"if you are not willing to adjust your working hours around our engineer slots we can not help you.

Internet funktioneert, maar is niet echt indrukwekkend snel en of stabiel? Ik heb nu heel veel splitters van ziggo maar geen goedwerkend internet. Home Entertainment Ziggo rolt zijn nieuwe mediabox uit Nieuws - 6 maart - Ziggo rolt zijn nieuwe mediabox uit Kabelaar Ziggo is begonnen met de uitrol van zijn nieuwe mediabox onder de noemer Mediabox Next.

Ga toch maar eens kijken of het goedkoper kan, de telefoon wordt gewoon opgehangen.

Inhoudsopgave

Ik dat gedaan en we hadden perfect beeld. Toen werd verteld dat ik in aanmerking kwam voor vervanging van mijn box voor de mediabox next. Wat een armoe.

Ze doen serieus hun best, moet ik betalen, horizon box valt uit. Klantenservice via de chat vond ik iets minder, onduidelijk en kwam wat chagrijnig over. Lukt het niet dan komt monteur en als het toch aan de bekabeling ligt, ik kan niet anders zeggen Wat een belachelijk bedrijf.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 1

  1. Margreta:

    Maar nu de problemen met de helpdesk. De monteur had ruim voldoende kennis van deze materie en kreeg ook op het gebied van audio meer dan de standaard ondersteuning!

    Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *