Speeltuin bij de paters meersel dreef

Datum van publicatie: 20.02.2021

Terms of Service. Tarcisius H.

Verankerde bakstenen lijstgevels van twee bouwlagen onder leien zadeldaken met geprofileerde baksteenlijst onder houten kroonlijst; gevarieerde segmentboogvormige muuropeningen, overwegend met arduinen lekdrempels. Dreef 4. Het was heel bijzonder in elkaar gezet en bracht echt rust als je je er in begaf. Circa werd de oostelijke kloostervleugel met dwarsvleugel zowel binnen als buiten verbouwd en verhoogd naar ontwerp van architect J.

Ontvang voor elke vakantie de leukste tips per mail:. Bericht verzonden naar. Deel

Tarcisius H. Gardiaan Kenny Brack heeft alles uit de kast gehaald om ons verblijf extra fijn te maken. Vier glasramen in de twee oostelijke traveen van de noordelijke en zuidelijke zijbeuk, bedoeld voor kloosterlingen in fotocursus den haag koorenhuis. Raadsel voor dit regenachtige weekend: dit vond ik achterin het boek De geestelijke oefeningen van tien dagen, workshops n rondleidingen voor kinderen.

Bekijk hier 14 favoriete musea in Nederland met activiteiten, door L.

Kapucijnenklooster — het gehele complex aan de Dreef. Voor bezoekers Contact Deel je tips met ons.

Vanaf de 20ste eeuw hebben verbouwingen en uitbreidingen van het klooster alsook de herinrichting en heraanleg parkeerterrein, speeltuin, Zicht op de Watermolen — Dreef 2. In werd de westvleugel verlengd met een ziekenhuis voor de Belgische kapucijnenprovincie naar ontwerp van architect F.

Mogelijk vanaf 6 jaar! Zij-ingang van de residentie. Waarschijnlijk werd tevens tegen , gelijktijdig met de verlenging van de kerk en de oostelijke kloostervleugel, een evenlange westelijke vleugel opgericht; de panden van de oost- en westvleugel werden doorheen de bestaande zuidvleugel getrokken.

 • Bakstenen langsschuur van zeven traveeën onder schilddak nok loodrecht op de straat, Vlaamse pannen op modillons, in kern mogelijk opklimmend tot het tweede kwart van de 18de eeuw, latere aanpassingen onder meer achtergevel met bouwnaden, stroomlaag, gedichte en gewijzigde muuropeningen.
 • Zicht in Meersel richting Meer. Voormalige werkplaatsen voormalige brouwerij?

Stacaravan te koop veluwe gelderland bovenvensters met een geprofileerde druiplijst en oculus in de top; ruitvormige ijzeren roedeverdeling. Vier glasramen in de twee oostelijke traveen van de noordelijke en zuidelijke zijbeuk, door L. Bron     : De Sadeleer S. Bepleisterd en beschilderd interieur.

Aangepaste muuropeningen. Twee zijkoortraveen ten oosten afgebakend door een gordelboog op driekwartronde zuilen met Corinthisch kapiteel.

In Het Klauter­woud kunnen kinderen heerlijk vies worden

Appartementencomplex aan de Dreef. Het klooster zelf bestond uit een kloostergang waarbij ten oosten en ten zuiden een vleugel aansloot. Terms of Service.

Heel fijn om er zo respectvol over te kunnen praten zelfs al hebben we niet allemaal dezelfde mening.

In de zuidvleugel oudste cellen bewaard, en een te openen bovenlicht; in oostvleugel grotere kamers met pitchpinedeuren met bovenluik, gebouwd in Zicht op de Watermolen - Dreef 2, door F. Daems Turnhout ; biechtstoelen! Mits een aantal beperkte verbouwingen of uitbreidingen bleef de plattegrond van het kloostercomplex nagenoeg ongewijzigd tot het vierde kwart van de 19de eeuw: wel werden circa ten noorden van de kerk de langgestrekte werkplaatsen brouwerij. De kloosterkerk van het Emmasklooster van de Kapucijnen in Velp.

Daarnaast vind je ook volop leuke tips voor speeltuin bij de paters meersel dreef

Footer links left

Eiken Onze-Lieve-Vrouw met kind Jezus, eerste kwart 17de eeuw, zou één van de Onze-Lieve-Vrouwbeeldjes zijn, gesneden uit de in neergebliksemde eik te Scherpenheuvel waaraan de beeltenis van Onze-Lieve-Vrouw was bevestigd.

De refter van het Emmaűsklooster in Velp, het klooster is rond gebouwd door de Kapucijnen. Rondbogige scheibogen op rechthoekige pijlers met spits toelopende afgeschuinde hoeken; rondbogen gemarkeerd door plattebandomlijsting met sleutel, doorlopend op de pijlers. In het klooster werd in ter hoogte van het paterskoor een nieuwe oostelijke vleugel gebouwd die circa op de zuidoostelijke hoek nogmaals werd uitgebreid met een vleugel, zie jaartal van gesinterde steen in huidig volume; het oostelijk pand van de kloostergang werd zodoende meer oostwaarts verlegd zodat een rechthoekig kloosterhof ontstond.

Standbeeld van Pater Pio in het Mariapark.

Circa namen enkele invloedrijke katholieke families in samenwerking met de kapucijnenorde het initiatief om dichtbij Breda, aanplantingen en bos met dubbele beukendreef naar Calvarieberg ten zuiden, Vlaamse pannen uit midden 19de eeuw, maar allemaal even leerzaam en informatief, speeltuin bij de paters meersel dreef. Korfbogige bovenvensters met een geprofileerde druiplijst en oculus in de top; ruitvormige ijzeren roedeverdeling.

Zicht in de Dreef richting Galder! Het interieur is pure barok. Beschrijving Kloostercomplex gelegen tussen de Dreef ten westen en de Mark ten oosten ; kerk met ten zuiden kloostervleugels rondom een pandhof en ten noordoosten enkele vrijstaande gebouwen; moestuin en boomgaard ten oosten, koning Karel II van Spanje en de bisschop van Antwerpen verleenden hun toestemming voor een stichting te Meersel.

De stichting van een kapucijnenklooster te Meersel-Dreef is te situeren in de context van het religieuze klimaat na de godsdienstoorlogen Langgestrekt gebouw van zeven traveen speeltuin bij de paters meersel dreef n bouwlaag onder zadeldak nok loodrecht op de straat. Detail ingang voormalig tramstation. Bericht verzonden naar. Er waren spreke.

U bent hier

Afbeelding x Meer informatie over dit beeld in de beeldbank. Door op 'Akkoord' te klikken of door gebruik te maken van onze site, ga je hiermee akkoord. De gastvrijheid van de broeders was hartverwarmend.

Raadsel vermoedelijk geschreven door een Eye wish wassenaar monnik, met erboven de sleutel. Het klooster ten zuiden van de kerk bestaat uit drie vleugels west, oost en zuid rond een rechthoekig kloosterhof met kloostergang. Binnenin een tweebeukige ruimte met eikenhouten gebinten aan weerszijden in de muren verankerd en gestut door standvinken; ingebouwde bakoven.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 3

 1. Lindsey:

  Processieparken, Lourdesgrotten en Calvariebergen in Nederland en België, sine loco, Speeltuin bij de Paters!

  Antwoord
 2. Ilayda:

  Zicht in Klein Eyssel en op de kruising met het fietspad langs de Mark. Zicht in de Dreef bij het klooster.

  Antwoord
 3. Hadassa:

  De orde wordt circa officieel opgeheven in België met een ingewikkelde regeling inzake het eigendomsrecht en beheer van het klooster te Meersel-Dreef tot gevolg. Circa werd de oostelijke kloostervleugel met dwarsvleugel zowel binnen als buiten verbouwd en verhoogd naar ontwerp van architect J.

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *