Verschil tussen krokodil en alligator en kaaiman

Datum van publicatie: 14.01.2021

Antwoord 2: Ze zien er allemaal uit als alligators. De paring duurt maar enkele minuten maar op een dag paren ze meerdere keren.

Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Ze verschillen van elkaar maar er zijn ook veel overeenkomsten.

Bij Zeekrokodillen gaat het zelfs zo ver dat ze met hun koppen tegen elkaar slaan. Home Dieren Krokodillen Krokodillen. Zuid-Florida is de enige plek ter wereld waar krokodillen en alligators naast elkaar leven.

Ze hebben een sterk pantser.

Hij houdt zo ook zijn huid vrij van parasieten en bijtende insecten. Sommige crocs leven in zout water oceaan. De voorouders van de krokodil ontstonden zo'n miljoen jaar geleden, ongeveer ten tijde van de dinosaurirs.

Verschil tussen krokodil en alligator en kaaiman bek werd groterzijn tanden botter en zijn kaken sterker. Kids KidsPortaal Nieuw artikel maken Plaatje uploaden! Het is een vrij grote soort, naast de ernstig bedreigde Orinoco-krokodil, hoewel het mannetje dat probeert te voorkomen.

De meeste krokodillen zijn vaker op het land te vinden maar kunnen veel beter zwemmen. Het mannetje heeft aan het eind van zijn snuit een grote bult aan de bovenzijde.

Groep 1: De gaviaal

De krokodil heeft meer soorten en een groter groottebereik. Die dingen zal ik opsommen : mensen jagen krokodillen om van hun huid tassen , schoenen en en riemen te maken en van hun lichaamsdelen traditionele Oosterse medicijnen. De alligator is breder en heeft de vorm van een U, terwijl de krokodil langer en smaller is en meer V-vormig. De kop van echte alligators lijkt op die van krokodillen, zij het iets korter en breder.

De snuit van de alligator is breder, rond en heeft de vorm van een U.

  • Links naar deze pagina Verwante wijzigingen Bestand uploaden Speciale pagina's Permanente koppeling Paginagegevens Deze pagina citeren Wikidata-item. Als de naam krokodilachtigen wordt gebruikt, worden ook de gavialen, de kaaimannen en de alligators bedoeld.
  • Het belangrijkste verschil is dat er bij een alligator met gesloten bek alleen boventanden te zien zijn, geen ondertanden zoals bij een krokodil.

Ze kunnen 3 meter lang worden, soms wel eens tot 6 meter. De mannetjes paren al als ze zeven zijnde vrouwtjes pas op hun negen. Een krokodil is een zoutwaterbewoner, ze hebben ook smalle snuiten die hun tanden laten zien? Dat is een heleboel. Krokodillen kunnen alleen winnen voor bijtkracht. Zowel bij kaaimannen als alligators kan je bijvoorbeeld de ondertanden niet zien als hun bek gesloten is.

Inleiding: De tijd der dinosaurussen

Naarmate ze ouder worden, verliezen hun huiden geleidelijk hun gestreepte patroon en worden ze donkerder. Het mannetje wikkelt zijn staart om het vrouwtje en de twee zakken onder water.

Om op te warmen of af te koelen zoeken de krokodilachtigen warme en koude plaatsen op. Ze vangen er meestal vrij kleine prooi mee.

Mama graaft dan de kleintjes uit de modder en draagt ze in haar bek naar het water. Alligators en krokodillen hebben verschillende snuiten Een van de belangrijkste verschillen tussen alligators en krokodillen is de snuit.

Ondanks zijn naam komt de nijlkrokodil niet alleen voor in de Nijl. Weergaven Lezen Brontekst bekijken Geschiedenis. Na de vogels zijn de hagedissenslangen en de brughagedis de nauwste verwanten van krokodilachtigen.

De kaaiman

De echte alligators kunnen tot 6 m lang worden, maar worden meestal 3 tot 4 meter. Het karuur van de Thecodontia trok eerst veel op een antilope maar het begon meer en meer de vorm van een hagedis aan te nemen. Kaaimantanden zijn langer en smaller dan alligators en zijn wendbaarder.

Alligators zijn instinctief bang voor mensen, maar kunnen een deel van die angst kpn actie gratis wifi versterker door regelmatig contact. Het is een generalist en toproofdier, mogelijk in staat om elk dier binnen zijn bereik te nemen, terwijl de snuit van de krokodil meer geschikt is voor het jagen op algemene prooien.

Het is heel goed mogelijk dat de snuitvorm van de alligator anders is vanwege het. Ze kunnen ook kleine kinderen en honden verwarren met prooien. Van hun lichaamsdelen worden verschil tussen krokodil en alligator en kaaiman Oosterse medicijnen gemaakt.

Sommige krokodillen worden erg groot - groter dan alligators hoewel krokodillen hun hele leven groeien! Deze gevechten kunnen urenlang doorgaan maar blijken weinig schade op te leveren. De kop van echte alligators lijkt op die van krokodillen maar is iets korter en breder!

Alligator vs krokodil vs kaaiman

Zowel bij kaaimannen als alligators kan je bijvoorbeeld de ondertanden niet zien als hun bek gesloten is. De gebruikte url is ongeldig.

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie.

Bron 7. Wat is agressiever: een alligator of een krokodil. Reacties De reactie moet uit minimaal 10 karakters bestaan.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 1

  1. Hui:

    Die dingen zal ik opsommen : mensen jagen krokodillen om van hun huid tassen , schoenen en en riemen te maken en van hun lichaamsdelen traditionele Oosterse medicijnen.

    Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *