Ongesteld tijdens pil na zwangerschap

Datum van publicatie: 09.03.2021

Als je geen hormonale anticonceptie gebruikt, rijpt er iedere maand een eicel in je eierstok. Maar de huisarts zegt dat het vanzelf stopt. Dag- en nachtritme Kun je het slaappatroon van je baby in de eerste maanden veranderen zodat hij doorslaapt?

Gebruik gedurende één strip aanvullende anticonceptie condoom. Aangezien je binnen zes weken na de geboorte al met de pil bent begonnen, kan je nog steeds navloeien van de bevalling. Een spiraaltje kan vanaf 6 weken na de bevalling. Borstvoeding en minipil, hormoonstaafje, prikpil Borstvoeding en de minipil, het hormoonstaafje of de prikpil De minipil, het hormoonstaafje en de prikpil zijn voorbehoedmiddelen met 1 hormoon progestageen. Vind je dit niks?

Dan wordt anticonceptie vergoed door je basisverzekering. Een arts brengt de spiraal in in de baarmoeder. De pil is de zogenaamde pijnstiller. Dit heeft geen invloed op de groei van je kind. Gebruik een voorbehoedmiddel als je niet zwanger wil worden.

Anders kun je ook weken achter elkaar ongesteld blijven. Twijfel je over het begin van de menstruatie of begin je zomaar ergens midden in je cyclus met slikken, dan is de hele eerste strip niet veilig en moet je ter extra bescherming een condoom gebruiken. De minipil moet je wel elke dag op ongeveer dezelfde tijd slikken om goed tegen zwangerschap beschermd te zijn.
 • De natuurlijke cyclus blijft behouden en je kunt zorgeloos vrijen.
 • Of toch nu een stopweek inlassen. Prikpil Bij de prikpil hoef je niets te slikken, maar krijg je iedere 3 maanden een injectie met progesteron.

Je reactie toevoegen

Door middel van een echo kan gecontroleerd worden of je spiraal nog wel goed zit. Ook kun je meer of minder last van afscheiding hebben. Wanneer je na de 4 e week of later start met borstvoeding wordt geadviseerd tot 7 dagen na het inbrengen van het staafje ook een niet-hormonale anticonceptiemethode te gebruiken, bijvoorbeeld een condoom.

Toch wil dit niet zeggen dat je niet vruchtbaar bent. Geef je geen borstvoeding, dan wordt aangeraden om te starten tussen de 21 e en 28 e dag na de bevalling. Ik slik normaal de pil altijd door, vanwege de endometriose.

 • Meestal vermindert dit na enkele maanden.
 • Een nadeel van de pil is dat je dagelijks hormonen slikt.

Houd er wel rekening mee dat je toch zwanger kunt worden. Tip: vraag de arts om een pijnstiller. Vlak na het inbrengen kun je pijn in je buik krijgen.

Wat naar lieverd, ongesteld tijdens pil na zwangerschap. Zodra je flesvoeding of andere voeding erbij geeft, heb je kans dat je zwanger wordt.

Anticonceptie

Spiraaltje Als je pas weer over een paar jaar zwanger wilt worden, dan is een spiraaltje een goede oplossing. Welk voorbehoedmiddel Welk voorbehoedmiddel kies ik na de bevalling? Het staafje is op dit moment één van de meest betrouwbare anticonceptiemethoden die voorhanden zijn. Vanaf twee weken na de bevalling kan je weer zwanger raken, ook wanneer je borstvoeding geeft; denk aan anticonceptie voor je weer gaat vrijen!

Overige niet-hormonale anticonceptiemethodes Hieronder vallen het ongesteld tijdens pil na zwangerschap, maar het kan ook voorkomen dat de bloedingen onregelmatiger zijn, periodieke onthouding. Dat is niet echt de bedoeling nee Haha.

Orale anticonceptie, oftewel de anticonceptie pil, eigenlijk net zo makkelijk als het inbrengen of verwijderen van uitzending gemist max verstappen tampon. Ook het verwijderen is heel gemakkelijk. Maar het kan ook een paar maanden duren! Soms blijven bloedingen helemaal weg.

Na bevalling

Spiraaltje Als je pas weer over een paar jaar zwanger wilt worden, dan is een spiraaltje een goede oplossing. Als je borstvoeding geeft wordt de combinatiepil daarom sterk afgeraden. Bekijk en vergelijk de verschillende anticonceptiemiddelen of lees eens door onze profielen om jezelf goed te informeren.

Ga je voor een spiraal, die kan 6 weken na de bevalling geplaatst worden, dat betekent dat je de eerste weken een andere vorm van bescherming moet gebruiken als jullie eerder vrijen. Geef je borstvoeding en wil je toch graag de pil slikken, kies dan voor de minipil Cerazette.

Het hormoon komt slechts in zeer lage hoeveelheden in het bloed, waardoor je het prima kunt gebruiken tijdens borstvoeding. Wil je voorlopig niet zwanger worden. Onderzoek heeft aangetoond dat deze pil geen negatieve invloed heeft op de kwaliteit en de ongesteld tijdens pil na zwangerschap van de borstvoeding. Dergelijke klachten komen vaker voor bij een koperhoudend- dan bij een hormoonhoudend spiraal. Deze hormonen oestrogenen en progestagenen komen uiteraard in je lichaam terecht en hebben invloed op meerdere processen in je lichaam!

Een arts brengt de spiraal in in de baarmoeder, ongesteld tijdens pil na zwangerschap. Hormonen en borstvoeding bepalen wanneer je weer voor het eerst ongesteld wordt. De eerste menstruatie kun je verwachten vanaf zes weken na de bevalling.

Geef je alleen borstvoeding zonder flesvoeding of bijvoeding EN ben je nog niet ongesteld.

Bedankt {name}!

Welk anticonceptiemiddel mag ik dan gebruiken? Daarnaast wordt het slijmvlies van de baarmoeder zo dun dat innesteling van een toch bevruchte eicel onmogelijk wordt. Dan kun je deze laten plaatsen op ons spiralenspreekuur. Na je zwangerschap is je menstruatie meestal weer net zoals ervoor.

Meestal vermindert dit na enkele maanden. Wie een sterilisatie wenst, of het vermogen tot orgasme. Omdat deze pil alleen het hormoon progestageen bevat, heeft zij geen invloed op de hoeveelheid en kwaliteit van de moedermelk.

Beide vormen van sterilisatie hebben geen invloed op de menstruatiecyclus, zal via de huisarts worden verwezen naar een gynaecoloog of uroloog.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 3

 1. Shah:

  Anticonceptie na de bevalling. Lees verder bij het hormoonstaafje.

  Antwoord
 2. Veroni:

  H ormoonspiraal.

  Antwoord
 3. Jany:

  Het valt wel onder je eigen risico, dus als je eigen risico nog niet is opgebruikt betaal je anticonceptie zelf.

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *