Uren optellen excel

Datum van publicatie: 23.02.2021

Registreer je gratis! Hebt u nog meer feedback? Excel geeft dan alleen die 5 uur weer, en dat is niet wat jij nu wilt.

Formules en functies. Dan luidt de formule voor het gewenste uurloon dus:. Zoals u ziet in de onderstaande secties, kunt u in Excel eenvoudig tijd optellen of aftrekken. En dan krijg je pas de gewerkte tijd. De dubbelpunt wordt in excel een komma.

De gebruikte url is dubbel? Even experimenteren dus, maar ik denk dat je er nu wel uit kunt komen. Artikelen Mijn handleidingen Meldingen. Opmerking:   Deze pagina is automatisch vertaald en kan grammaticale fouten of onnauwkeurigheden bevatten! De aangepaste notaties voor minuten en seconden moet u echter zelf maken voor elke werkmap waarin ze nodig uren optellen excel.

Was deze informatie nuttig?

In de eindformule voor de hele week mag u een compensatie voor daggrensoverschrijding zoals hierboven niet meenemen in de berekening. De bestaande notatie wordt echter niet vervangen. Tijd optellen Stel dat u wilt weten hoeveel uur en minuten het kost om twee taken te doen. Het resultaat wordt automatisch op de juiste manier opgemaakt door Excel als u de uren optelt. Trek in cel D2 de eindtijd af van de begintijd.

Opmerking:  U kunt meer dan 24 uur optellen en aftrekken in Excel voor het web, maar u kunt geen aangepaste getalnotatie toepassen.

 • Print RSS reacties Bookmark.
 • Tip:  U kunt tijden ook optellen met AutoSom. Zie onderstaand plaatje.

In de uren optellen excel voor de hele week mag u een compensatie voor daggrensoverschrijding zoals hierboven niet meenemen in de berekening. Klik in het menu Opmaak op Celeigenschappen en open het tabblad Getal? Kies in het vak Cellen opmaken in de lijst Categorie de optie Aangepast, uren optellen excel.

Het resultaat wordt automatisch op de juiste manier opgemaakt door Excel als u de uren optelt? Symptomen De gebruiker houdt in een tekst over liefde voor je kind het aantal gewerkte uren van de medewerkers in de organisatie bij, en berekent daarna de loonkosten.

Even experimenteren dus, maar ik denk dat je er nu wel uit kunt komen.

Meer hulp nodig? Het resultaat van de formule is dan wel een aantal, dus 5,50 betekent dan 5½ uur 5 uur plus 0,5 van een uur en 7,25 is dus 7 uur en één kwartier 0,25 van een uur. Een uur schrijf je in excel op als Je moet even experimenteren, bij mij moet ik de dubbele punt : gebruiken tussen de uren en de minuten, maar er is een goede kans dat jij een punt moet gebruiken.

Als u de minutennotatie hebt toegepast, wordt het totaal weergegeven als Uren optellen excel resultaat is uur en 15 minuten. Artikelen Handleidingen Meldingen? Dan luidt de formule voor het gewenste uurloon dus:.

Je moet andere getallen nemen omdat excel daarmee rekent. In de eindformule voor de hele week mag u een compensatie voor daggrensoverschrijding zoals hierboven niet meenemen in de berekening, uren optellen excel. Wil je ons laten weten of deze informatie nuttig is.

Samenvatting

Zie ook Afronding. Dit komt doordat de tijd voor taak 2 binnen 24 uur duurt. Daarna druk je op Control-1 Control-één, met de 1 die linksboven je toetsenbord zit, zeg maar boven de Q. Meer functies. Dus als u de werkuren voor de hele week gaat optellen van iemand die vijf dagen in de week 8 uur werkt, dan is de som: 1 etmaal plus 16 uur, en de urentelling moet dan op 40 uur uitkomen.

 • Rekenen met tijden in Excel door admin 26 apr Excel 0 Reacties.
 • Het antwoord moet uit minimaal 10 karakters bestaan.
 • Zoeken naar:.
 • Vergeet niet een dubbele punt : te typen tussen de waarden.

A1: A2: A3: Typ de volgende formule in cel A4. In de eindformule voor de hele week mag u een compensatie voor daggrensoverschrijding zoals hierboven niet meenemen in de berekening. Hoe kan ik in Microsoft Excel uren optellen. Als dat zo disney xd gemist gravity falls, vul dan geen [h]:mm in maar [h]. Als je wilt aangeven hoeveel tijd je gewerkt hebt moet je 3 kolommen aanmaken: 1, uren optellen excel.

Het model invullen per werkdag is waarschijnlijk handiger te uren optellen excel en geeft meer inzicht in hoe de totalen tot stand komen. Klik in de lijst Categorie op Aangepast.

Hoe tel je tijden (b.v. gewerkte uren) bij elkaar op?

Je hebt alle cellen in de kolom de notatie "tijd mee gegeven, maar dat is tijd als in "hoe laat is het" niet tijd als in "zoveel uur en zoveel minuten". Als eerste nieuwe functies krijgen. Twee zaken kunnen het probleem veroorzaken: de opgetelde uren vermenigvuldigen met bedragen, en de urentelling die over de daggrens gaat.

Als je ook seconden wilt zien, moet je [h]:mm:ss of [h].

Storingen Onderhoudsvenster Heb je een vraag, uren optellen excel. Om uren optellen excel aantallen uren consequent vorm te geven in het model als aantallen uren met delen daarvan in de vorm van decimalen - in plaats van uren met minuten gescheiden door een dubbele punt:. Hoe meer u ons vertelt, hoe beter we u kunnen helpen. Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 2

 1. Elle:

  Het resultaat is 28 uur en 15 minuten. Tip:  U kunt tijden ook optellen met AutoSom.

  Antwoord
 2. Esmee:

  Wil je ons laten weten of deze informatie nuttig is?

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *